Referenties

 “Vanuit onze Arbodienstverlening van ProfCare hebben wij regelmatig partners in het land nodig tbv de uitvoering van 2e spoor trajecten. In deze hebben wij Manja Schipper in gehuurd van New Skipper Coaching. Manja weet met haar kennis, empathie, enthousiasme en betrokkenheid alle betrokken partijen op de juiste wijze van dienst te zijn. Ze doet dit op een zeer correcte en vriendelijke manier. Daarnaast houdt ze zich perfect aan gemaakte afspraken en doorlooptijden!
Samenvattend: Een zeer professionele mobiliteitsadviseur met een goede kennis van de 2e spoor trajecten en de bijhorende wet- en regelgeving!” -Cis Groen - Loopbaanprofessional bij ProfCare in Heerlen.

Nadat ik van baan was veranderd, kwam ik al snel in een negatieve spiraal terecht. In de hoop mij beter te voelen met mijn nieuwe job, voelde ik me eigenlijk steeds slechter. Ik kwam er niet meer uit, wilde iets anders, maar wat? Na wat zoekwerk op het internet kwam ik Manja tegen en heb me ingeschreven voor een ontwikkeladvies voor 45+. Ik heb de sessies met Manja als zeer prettig ervaren. Ze was altijd erg betrokken en meedenkend.  Ze heeft mij geleerd meer inzicht te krijgen in mezelf. Ik ben door haar nu meer bewust wat mijn valkuilen maar ook zeker mijn kwaliteiten zijn,  iets wat ik volledig kwijt was. Inmiddels ben ik voor mezelf bezig om een plan van aanpak te maken zodat ik weer lekker in mijn vel kom te zitten en mijn werk met alle plezier kan uitvoeren!” – Bianca -Financieel administratief medewerker

 "Ik heb een heel fijn traject voor loopbaancoaching afgerond met Manja. Ze is open en betrokken. Doordat ze echt contact weet te maken, is het makkelijk om je open te stellen en op die manier kan Manja echt verder helpen. Manja zet haar vakkennis, ervaring, mensenkennis in en is bereid haar netwerk te delen. Zo heeft zij mij verder geholpen om stappen te zetten naar (ander) werk en mijn zelfvertrouwen op te bouwen". - Anuschka - adviseur en projectmanager 
 
"Via Stichting Moves kwam ik in contact met Manja. Stichting Moves is een loopbaantraject voor jongeren. Ik heb Manja leren kennen als een goedlachse dame. Zij is zeer positief en dat gaf mij een goed gevoel om open te zijn. Ze bekijkt per persoon welke aanpak in het loopbaantraject het beste is. Ondanks dat we maar 3 gesprekken hebben gevoerd had ik toch een beter beeld van wat ik later wil gaan doen. Kortom Manja heeft mij goed geholpen om de juiste keuze te maken".- Dick de Mol - MBO 4 bedrijfsadministratie afgerond en nu bezig met het uitwerken van zijn loopbaanplan! 
 
 “Recent een minitraject bij Manja gehad. Nu gestart met een nieuwe opleiding! In een korte tijd weet ze een lijn te brengen in mijn plannen en enthousiast te maken!” - Elisa Jansen- van der Fluit – Leerkracht basisonderwijs. Loopbaanadviestraject.
 
 “Vorige week was super leerzaam en gezellig tijdens de sollicitatietraining. Jij doet je werk met enthousiasme en passie waardoor onze doelen zijn bereikt.... Dank u daarvoor”. - Fatima Najib – Deelnemer sollicitatietraining hoger opgeleiden uit de financiële sector voor de belastingdienst. 
 
“Nadat ik, na ruim 21 jaar, van de ene op de andere dag te horen kreeg dat ik niet meer nodig was binnen de organisatie waarvoor ik werkte, heb ik contact gezocht met Manja. Na een innerlijke zoektocht van wat ik wilde (voornamelijk wat werkt betreft) heb ik de balans gevonden. Manja heeft mij meegenomen in mijn eigen proces. Zij liet mij zelf de oplossing bedenken maar stond mij bij en stuurde waar nodig was. Tijdens de wandelingen in de duinen heeft Manja mij laten inzien wat wel en vooral niet belangrijk voor mij is. Manja was altijd erg betrokken, enthousiast, een geweldig inlevingsvermogen, prettige gesprekspartner zonder direct met een oplossing te komen, na elke sessie samenvattend en flexibel. Manja, ik heb ontzettend veel van je geleerd en heb de wandelingen gezellig, leerzaam, verhelderend en vooral heerlijk gevonden. Bedankt!” – Ananda Half – Manager kinderdagverblijforganisatie. Outplacementtraject. 
 
"Manja heeft mij erg op weg geholpen, door mij zelf in oplossingen te laten denken, maar ook handvatten aan te reiken die mij net dat zetje gaven om toch door te gaan met mijn zoektocht. Zij is niet veroordelend of beoordelend. Er heeft maar één gesprek plaatsgevonden, maar tijdens dat gesprek had ik het gevoel dat de tijd werd genomen en er zeker geen abrupte beslissingen genomen zouden worden. Zo kom je in je eigen tijd tot je eigen doel. Ik vond het zeer prettig om dit al wandelende voort te doen, hierdoor wordt er een gemoedelijke sfeer gecreëerd". - Debbie Tiebie - Laborante. Loopbaanadviesgesprek & wandelcoaching.  
 
"Toen ik ziek thuis kwam te zitten, had ik de mogelijkheid uit twee aangewezen re-integratiebureau's vanuit het UWV en het werd uiteindelijk Agothon waar Manja bij zat. Tijdens de intake liet Manja mij uithuilen zonder daarover te oordelen wat bij mij de doorslag gaf om voor een meer persoonlijke benadering te kiezen dan door een organisatie die mij meer als nummer zag en voor het geld ging. Dit voelde voor mij niet goed om me dan op zo'n manier te laten begeleiden. Tijdens mijn traject bij Manja heeft zij mij mijn talenten in laten zien en mij aangemoedigt om vrijwilligerswerk te gaan doen wat uiteindelijk heel goed heeft uitgepakt. Verder droeg Manja mij passende ideeen aan die voor mij als mens heel prettig waren. Ik heb altijd het gevoel gehad dat Manja mij echt zag en naar mij wilde luisteren. Een heel sterk punt vond ik van Manja ook dat ze zo intuitief is en dat zij mij op vacatures liet kijken/zoeken waar ik nog niet eerder aan gedacht had zoals bijvoorbeeld werken op een zorgboerderij of als educatief medewerker in een bibliotheek. Ik en Manja hebben vaak ook gesproken over mogelijke opleidingen die ik zou kunnen doen zoals het volgen van de opleiding tot audicien.
Wat ik heel prettig aan Manja vind is dat zij het niet voor mij invult en daarin mijn eigen pad laat gaan. Dit doet zij door aandachtig te zijn, een empathisch inlevingsvermogen naar mij over te brengen. Als iemand goed kan luisteren vind ik dat een kunst en spreekt door de stilte de ware persoon. Voor mij is dat van mens tot mens. Het enthousiasme van Manja is ook iets wat mij aanspreekt. Het werkte voor mij vaak heel aanstekelijk. Leer het kleine te zien en ook dat wat is te accepteren zoals het is. Op dit moment voel ik mij erg gesterkt en doordat ik even met Manja mocht opreizen, heb ik weer lucht gevonden om verder te gaan. Ik weet dat je het als mens zijnde zelf heb te doen en toch is het fijn om even met iemand te kunnen sparren en dat was Manja blijkbaar dus in de afgelopen tijd. Ik ben dankbaar dat het zo is gelopen en kan Manja vanweg haar ZIJN echt aanraden!" -Allerhartelijkst, Chris - Maatschappelijk werker. IRO opdracht UWV.